Wat is een epc in Zuid-Afrika?

Een EPC geeft een momentopname van de jaarlijkse operationele energieprestaties van een gebouw door het energieverbruik per vierkante meter te meten. Eigenaren van gebouwen in Zuid-Afrika hebben nog een jaar om een Energy Performance Certificate (EPC) te verkrijgen en prominent te tonen of een boete van R5 miljoen, vijf jaar gevangenisstraf of beide te riskeren.

Wat is een epc in Zuid-Afrika?

Een EPC geeft een momentopname van de jaarlijkse operationele energieprestaties van een gebouw door het energieverbruik per vierkante meter te meten. Eigenaren van gebouwen in Zuid-Afrika hebben nog een jaar om een Energy Performance Certificate (EPC) te verkrijgen en prominent te tonen of een boete van R5 miljoen, vijf jaar gevangenisstraf of beide te riskeren. EPC's zijn nu verplicht voor particuliere sector, niet-residentiële gebouwen met een totale netto vloeroppervlakte van meer dan 2000m² en overheidsgebouwen van meer dan 1000m². Een Energy Performance Certificate (EPC) is verantwoordelijk voor alle belangrijke energieverbruikingssystemen, waaronder verwarming, koeling, ventilatie, warm water en verlichting; en is, eenmaal verkregen, geldig voor een periode van 5 jaar.

Ze vereisen dat eigenaren van vier categorieën gebouwen een EPC moeten verkrijgen, die in algemene termen een gebouw een rating geeft op basis van de hoeveelheid energie die per vierkante meter wordt verbruikt. Het belangrijkste doel van een EPC is om systemen te bewaken en gegevens te verzamelen om het beheer van gebouwen te informeren en beslissingen te nemen over consumptie en gedrag van bewoners in de toekomst - en zo een routekaart te geven over waar het verbruik kan worden verbeterd. De GBCSA Academy EPC Insights Training Workshops geven informatie over wat bedrijven moeten doen om een SANAS-geaccrediteerde inspectie-instantie te worden. Tot op heden heeft GreenBDG al EPC-training geïmplementeerd voor de Limpopo Economic Development Environment and Tourism (LEDET), Energie en Water SETA, EOH (Proserv), Eastern Cape Roads %26 Public Works.

Naleving van de EPC-voorschriften zal eigenaren van gebouwen in staat stellen vast te stellen waar ze energie-efficiëntiemaatregelen kunnen invoeren die hen op hun beurt geld zouden besparen en mogelijk de waarde van hun gebouwen zouden verhogen, zei Sanedi's algemeen directeur voor energie-efficiëntie, Barry Bredenkamp. Deze informatie werd overhandigd aan Energy Management and Validation Service, die door SANEDI is geaccrediteerd om EPC's uit te geven. Het eerste gebouw dat ooit zijn EPC in Zuid-Afrika behaalde, was het Stellenbosch University Admin B-gebouw. De regelgeving vereist dat eigenaren van vier categorieën gebouwen een EPC moeten verkrijgen, die in algemene termen een gebouw een rating geeft op basis van de hoeveelheid energie die per vierkante meter wordt verbruikt.

Het B Admin Building van Stellenbosch University, waar de vice-kanselier en het executive team zijn ondergebracht, ontving het eerste Energy Performance Certificate (EPC) in Zuid-Afrika als erkenning voor zijn toewijding aan energie-efficiëntie. SANEDI energie-efficiëntie GM Barry Bredenkamp zegt dat naleving van de EPC-voorschriften eigenaren van gebouwen in staat zal stellen vast te stellen waar ze energie-efficiëntiemaatregelen kunnen invoeren die hen op hun beurt geld zouden besparen en mogelijk de waarde van hun gebouwen zouden verhogen. Het primaire doel om eigenaren van gebouwen te verplichten EPC's te verkrijgen, is hen bewust te maken van hun energieverbruik en hen aan te moedigen energiezuiniger te zijn als hun EPC-classificatie slecht is i. Eigenaren van gebouwen in Zuid-Afrika hebben precies een jaar de tijd om een energieprestatie te verkrijgen en prominent weer te geven Certificaat (EPC) of riskeert een boete van R5 miljoen, vijf jaar gevangenisstraf of beide.