Wat is de hoogste epc-beoordeling?

Nieuwbouwwoningen hebben meestal hoge EPC-ratings, terwijl oudere huizen vaak lagere ratings hebben van ongeveer D of E. De gemiddelde EPC-classificatie voor een huis in het VK is D.

Wat is de hoogste epc-beoordeling?

Nieuwbouwwoningen hebben meestal hoge EPC-ratings, terwijl oudere huizen vaak lagere ratings hebben van ongeveer D of E. De gemiddelde EPC-classificatie voor een huis in het VK is D. Volgens het Department for Business, Energy %26 Industrial Strategy (BEIS) bedragen de gemiddelde energiekosten voor een huis met een EPC C-rating ongeveer £300 goedkoper dan een band D-eigendom. Eenmaal uitgegeven, is de EPC 10 jaar geldig - als uw EPC ouder is dan dit, moet u een nieuwe EPC krijgen voordat u uw huis kunt verkopen of huren.

In Engeland, Wales en Noord-Ierland worden EPC's uitgevoerd door EPC-beoordelaars of 'Domestic Energy Assessors' (in Schotland moeten dit door de overheid goedgekeurde organisaties zijn). Elke EPC-rating komt overeen met scores die de Standard Assessment Procedure (SAP) van de overheid weerspiegelen en gaat van 1 tot 100 plus SAP-punten. Als uw woning echter een EPC-classificatie van F of G heeft, overtreedt u de wet en kunt u mogelijk kijken naar een aanzienlijke boete - die zou variëren, afhankelijk van de duur van de overtreding van de regelgeving. In het VK zijn energieprestatiecertificaten (EPC's) een essentieel onderdeel van het kopen, verkopen en huren van huizen.

Op basis van gemiddelde vastgoedprijzen is er een verband tussen een sterkere EPC-rating en een hogere huizenprijs. Het is de verantwoordelijkheid van de huisverkoper of verhuurder om een geldige EPC te verstrekken - de potentiële kopers hoeven niets te betalen. Als uw EPC-classificatie afneemt aan de marges van E richting F, is er misschien maar een eenvoudige omschakeling nodig van oude halogeen- of gloeilampen naar LED-lampen om uw eigendom een of twee beoordelingen te verhogen. EPC's bevatten ook aanbevelingen over maatregelen die uw huis energiezuiniger zouden maken, samen met geschatte kosten voor het implementeren van de wijzigingen en de mogelijke besparingen die u zou kunnen maken.

Er zijn verschillende manieren waarop iemand de EPC-beoordeling van zijn huis kan verbeteren, maar een paar vallen op als de beste prijs-kwaliteitverhouding. Voor elementen die de energie-efficiëntie moeilijk te bepalen zijn, zal de EPC-beoordelaar een weloverwogen schatting maken. Als u een koop-verhuurverhuurder bent, is het nu een wettelijke vereiste dat uw woning een EPC-beoordeling van E of hoger heeft voordat u een nieuwe huurder kunt aannemen of een bestaand contract kunt verlengen.