Hoe wordt epc berekend?

Samenvattend worden de EPC-banden berekend door een niet-invasieve inspectie van uw eigendom uit te voeren en elk onderdeel een unieke score te geven. Het richt zich op hoe energie in huis wordt gebruikt door potentiële bronnen van energieverlies te traceren.

Hoe wordt epc berekend?

Samenvattend worden de EPC-banden berekend door een niet-invasieve inspectie van uw eigendom uit te voeren en elk onderdeel een unieke score te geven. Het richt zich op hoe energie in huis wordt gebruikt door potentiële bronnen van energieverlies te traceren. Om bijvoorbeeld een goede beoordeling te krijgen, moeten de vloer, muren en het dak een goede isolatie hebben, zodat de warmte in het huishouden blijft. Je EPC heeft twee hoofdlijsten met de beoordelingsbanden.

De bands gaan van A naar G, waarbij A de beste beoordeling is die je huis kan hebben, en G is de slechtste. In de grafiek kunt u de huidige beoordeling en potentiële beoordeling zien, als u de aanbevolen huisverbeteringen zou uitvoeren. Het is ook belangrijk op te merken dat de EPC wettelijk verplicht is in de commerciële en residentiële sector en onderworpen is aan steeds strengere richtlijnen. Een onderzoek uitgevoerd door Survey and Test Ltd suggereerde dat huizen met een EPC-beoordeling van C of beter een 2,8% hogere verkoopprijs zouden kunnen krijgen dan een vergelijkbaar onroerend goed met D of slechtere beoordeling.

Als u koopt of huurt, is het een wettelijke vereiste voor de verkoper of verhuurder om een EPC te regelen. Het hebben van een binnenlandse EPC-beoordeling is nauwkeuriger dan een energiecalculator voor thuis, omdat deze is afgestemd op het gebouw en de beoordelaars getrainde personen zijn die dingen oppikken die rekenmachines of huiseigenaren kunnen missen. Hoewel een EPC theoretisch geldig is voor 10 jaar, vereisen alle daadwerkelijke toepassingen voor het verkopen of huren van onroerend goed of RHI-applicatie een EPC die minder dan 2 jaar oud is. Zelfs als u niet verhuist, is het de moeite waard om de EPC van uw huis te bekijken om erachter te komen wat u kunt doen om uw energierekening en CO2-uitstoot te verlagen.

Dit geeft een beoordeling en geeft ook nuttige informatie over wat er in uw eigendom kan worden gewijzigd om uw EPC-band verder te verbeteren en te helpen bij de bestrijding van klimaatverandering. In tegenstelling tot EPC-berekeningen resulteert een SAP-beoordeling in een geslaagd of mislukt en wordt de nauwkeurigheid ervan over het algemeen niet in twijfel getrokken. Sommige bedrijven met partnerprogramma's bieden een EPC-nummer dat de gemiddelde EPC is voor al hun gelieerde ondernemingen. Het plan in de EPC beschrijft alles wat een huiseigenaar moet weten om verbeteringen aan te brengen - de aanbevolen volgorde van verbeteringen, de kosten van elk plan, het geld dat het u zal besparen, de impact die het zal hebben op uw energieband en de subsidies die beschikbaar zijn om het plan te helpen implementeren.

De EPC komt ook met een aanbevelingsrapport met verschillende adviezen die kunnen helpen uw woning energiezuiniger te maken. Vervolgens wordt de uiterst belangrijke EPC-classificatie van het huis gegeven op de schaal 'energie-efficiëntie', net zoals u ziet op de achterkant van moderne apparaten. Een RDSap is een SAP-berekening met gereduceerde gegevens, specifiek voor EPC's in bestaande eigenschappen waar geen volledige dataset kan worden verkregen.