Hoe wordt epc berekend?

Samenvattend worden de EPC-banden berekend door een niet-invasieve inspectie van uw eigendom uit te voeren en elk onderdeel een unieke score te geven. Het richt zich op hoe energie in huis wordt gebruikt door potentiële bronnen van energieverlies te traceren.

Hoe wordt epc berekend?

Samenvattend worden de EPC-banden berekend door een niet-invasieve inspectie van uw eigendom uit te voeren en elk onderdeel een unieke score te geven. Het richt zich op hoe energie in huis wordt gebruikt door potentiële bronnen van energieverlies te traceren. Om bijvoorbeeld een goede beoordeling te krijgen, moeten de vloer, muren en het dak een goede isolatie hebben, zodat de warmte in het huishouden blijft. Je EPC heeft twee hoofdlijsten met de beoordelingsbanden.

De bands gaan van A naar G, waarbij A de beste beoordeling is die je huis kan hebben, en G is de slechtste. In de grafiek kunt u de huidige beoordeling en potentiële beoordeling zien, als u de aanbevolen huisverbeteringen zou uitvoeren. Ze zullen een gemeten enquête maken, foto's maken en de EPC-classificatie berekenen door lichten, ramen, verwarming en radiatoren op te nemen. Als dit laatste het geval is voor uw huis, hoeft u zich geen zorgen te maken; in het Energieprestatiecertificaat wordt uitgelegd welke stappen kunnen worden ondernomen om uw EPC-beoordeling te verbeteren.

EPC's zijn ook een handig hulpmiddel voor huiseigenaren om de efficiëntie, bedrijfskosten en daarmee het algehele comfort van hun huis te verbeteren. Huishoudelijke EPC's voeren verlichting in een gebouw in door het aantal totale lampen en het totale aantal energiezuinige lampen te tellen. Voor elementen die de energie-efficiëntie moeilijk te bepalen zijn, zal de EPC-beoordelaar een weloverwogen schatting maken. In tegenstelling tot EPC-berekeningen resulteert een SAP-beoordeling in een geslaagd of mislukt en wordt de nauwkeurigheid ervan over het algemeen niet in twijfel getrokken.

In Engeland, Wales en Noord-Ierland worden EPC's uitgevoerd door EPC-beoordelaars of 'Domestic Energy Assessors' (in Schotland moeten dit door de overheid goedgekeurde organisaties zijn). Als u een EPC op uw terrein heeft laten uitvoeren en niet de resultaten hebt gekregen die u had verwacht, raak dan niet in paniek. Deze zijn gebouwd volgens strengere bouwvoorschriften, dus nieuwere woningen hebben meestal een hogere EPC in vergelijking met oudere eigendommen. De EPC-rating zorgt voor een veel eenvoudigere vergelijking tussen huizen, vooral wanneer potentiële kopers gedwongen worden om een moeilijke oproep te doen tussen verschillende woningen.

Als je een monumentaal pand hebt dat vóór de vrijstelling een EPC had, zorg er dan voor dat het een E-classificatie is, zodat je het kunt verhuren. Naast de geschatte kosten berekent de EPC hoeveel er per jaar kan worden bespaard en welk effect die maatregel zou hebben op de totale EPC-rating. In het VK zijn energieprestatiecertificaten (EPC's) een essentieel onderdeel van het kopen, verkopen en huren van huizen. Aangezien de energiekosten veranderen, moet u niet verbaasd zijn als u uiteindelijk meer betaalt dan wat op de EPC werd geschat.

Het kennen van uw EPC kan daarentegen elke onzekerheid wegnemen, en geluk zal geen factor zijn in uw bedrijf.