Hoe wordt een huis-epc berekend?

Samenvattend worden de EPC-banden berekend door een niet-invasieve inspectie van uw eigendom uit te voeren en elk onderdeel een unieke score te geven. Zodra het volledige onroerend goed is onderzocht, wordt de EPC-band berekend.

Hoe wordt een huis-epc berekend?

Samenvattend worden de EPC-banden berekend door een niet-invasieve inspectie van uw eigendom uit te voeren en elk onderdeel een unieke score te geven. Zodra het volledige onroerend goed is onderzocht, wordt de EPC-band berekend. Het richt zich op hoe energie in huis wordt gebruikt door potentiële bronnen van energieverlies te traceren. Om bijvoorbeeld een goede beoordeling te krijgen, moeten de vloer, muren en het dak een goede isolatie hebben, zodat de warmte in het huishouden blijft.

Hier zijn een paar manieren waarop u de energie-efficiëntie van uw eigendom kunt berekenen en die angstaanjagende kilte vanuit uw huis kunt verdrijven. Een EPC is een certificaat dat laat zien hoe energiezuinig uw eigendom is. Het document bevat geschatte energiekosten, evenals een samenvatting van de energieprestatiegerelateerde functies van uw huis. Veel huiseigenaren die oudere eigendommen hebben waar EPC-verbeteringen niet zijn geïmplementeerd, voelen zich overweldigd en weten niet waar ze moeten beginnen.

Ze zullen een gemeten enquête maken, foto's maken en de EPC-classificatie berekenen door lichten, ramen, verwarming en radiatoren op te nemen. Klanten die in het verleden een EPC hebben besteld, hebben dat gedaan, niet omdat het nodig was, maar om een goedkoop verbeterplan op te stellen. Dit is niet het geval omdat de EU-wetgeving vereist dat een EPC wordt gepresenteerd wanneer de contracten worden uitgewisseld; omdat het echter een populaire mythe is, bieden veel particuliere verkopen geen EPC. In Engeland, Wales en Noord-Ierland worden EPC's uitgevoerd door EPC-beoordelaars of 'Domestic Energy Assessors' (in Schotland moeten dit door de overheid goedgekeurde organisaties zijn).

Het hebben van een binnenlandse EPC-beoordeling is nauwkeuriger dan een energiecalculator voor thuis, omdat deze is afgestemd op het gebouw en de beoordelaars getrainde personen zijn die dingen oppikken die rekenmachines of huiseigenaren kunnen missen. Op basisniveau is het een wettelijke vereiste dat elk onroerend goed dat wordt verkocht of verhuurd een EPC heeft die minder dan 2 jaar oud is. Een binnenlandse EPC is niet alleen nuttig voor u als u overweegt een woning te verhuizen of te huren, het is ook een handige gids over hoe u de energie-efficiëntie kunt verbeteren in oudere eigendommen die minder energiezuinig zijn. Omdat de EPC is ontworpen om te worden geproduceerd bij verandering van bezetting, moet het relevant zijn voor elke gebruiker en mag het daarom geen rekening houden met de specifieke voorkeuren van de huidige bewoner.

Deze zijn gebouwd volgens strengere bouwvoorschriften, dus nieuwere woningen hebben meestal een hogere EPC in vergelijking met oudere eigendommen. EPC's worden afzonderlijk beheerd en gereguleerd in (a) Engeland en Wales, b) Schotland en (c) Noord-Ierland. Een Energy Performance Certificate (EPC) is een document waarin de beoordeelde energie-efficiëntie en potentiële CO2-emissies voor een woning worden uiteengezet. De energiebeoordeling die nodig is om een EPC te produceren, wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde en geaccrediteerde energiebeoordelaar die het pand bezoekt, belangrijke items onderzoekt zoals spouwmuur, vloer- en zolderisolatie, huishoudelijke ketel, warmwatertank, radiatoren, verwarmingsregelaars ramen voor dubbele beglazing, enzovoort.

Ze worden voornamelijk gebruikt door potentiële kopers of huurders om snel te zien hoeveel hun energierekening zal kosten in hun nieuwe huis of flat. De hier voorgestelde verbeteringen zijn meestal het gemakkelijkst en het snelst door te voeren, maar ze hebben een grote impact op uw EPC-beoordeling. Voor elementen die de energie-efficiëntie moeilijk te bepalen zijn, zal de EPC-beoordelaar een weloverwogen schatting maken.