Hoeveel epc per jaar?

EPC maakt in totaal maximaal 5 afgeprijsde consulten mogelijk aan elke doorverwezen geallieerde gezondheidsbeoefenaar, per jaar. Dat kan fysiotherapie omvatten, podotherapie, diëtetiek,.

Hoeveel epc per jaar?

EPC maakt in totaal maximaal 5 afgeprijsde consulten mogelijk aan elke doorverwezen geallieerde gezondheidsbeoefenaar, per jaar. Dat kan fysiotherapie omvatten, podotherapie, diëtetiek,. Dat kan bestaan uit fysiotherapie, podotherapie, diëtetiek, spraakpathologie enz. In het kader van een zorgplan kunt u in één kalenderjaar in totaal 5 bezoeken aan geallieerde zorgverleners krijgen.

Die 5 bezoeken kunnen aan één geallieerde zorgverlener zijn of worden verspreid over verschillende zorgverleners. U moet met uw huisarts coördineren hoe u uw bezoeken wilt verspreiden. Uw huisarts zal dan de verwijzing (en) van het zorgplan dienovereenkomstig afgeven. Dat kan bestaan uit fysiotherapie, podotherapie, chiropractie enz.

Een EPC is een plan op het Medicare Benefits Schedule waar huisartsen een behandeling kunnen plannen voor patiënten die lijden aan een chronische of terminale medische aandoening met andere medische zorgverleners. Om in aanmerking te komen voor de EPC moet u een chronische medische aandoening hebben die al 3 maanden of langer aanwezig is en die in de huidige toestand niet goed wordt beheerd. De EPC is een overheidsinitiatief dat mensen met chronische verwondingen of aandoeningen toegang geeft tot professionele diensten om te helpen bij het beheer van hun aandoening met de voordelen van een Medicare-korting. Zodra het EPC-formulier door uw arts is ingevuld, faxen zij een kopie naar de gekozen aanbieder, zodat deze u op zijn systeem kan krijgen.