Wat is de epc-schaal?

Energie-efficiëntieclassificatie Vervolgens wordt de uiterst belangrijke EPC-classificatie van het huis gegeven op de schaal 'energie-efficiëntie', net zoals u ziet op de achterkant van moderne apparaten. Deze schaal strekt zich uit van A tot G, A is de meest efficiënte en G de slechtste.

Wat is de epc-schaal?

Energie-efficiëntieclassificatie Vervolgens wordt de uiterst belangrijke EPC-classificatie van het huis gegeven op de schaal 'energie-efficiëntie', net zoals u ziet op de achterkant van moderne apparaten. Deze schaal strekt zich uit van A tot G, A is de meest efficiënte en G de slechtste. Hoe hoger de efficiëntie, hoe lager de bedrijfskosten. Je EPC heeft twee hoofdlijsten met de beoordelingsbanden.

De bands gaan van A naar G, waarbij A de beste beoordeling is die je huis kan hebben, en G is de slechtste. In de grafiek kunt u de huidige beoordeling en potentiële beoordeling zien, als u de aanbevolen huisverbeteringen zou uitvoeren. Energieprestatiecertificaten (EPC's) zijn een classificatieschema om de energie-efficiëntie van gebouwen samen te vatten. Het gebouw krijgt een rating tussen A (zeer efficiënt) - G (inefficiënt), de EPC zal ook tips bevatten over de meest kosteneffectieve manieren om de energielabel van uw huis te verbeteren.

Energieprestatiecertificaten worden in veel landen gebruikt. Samenvattend worden de EPC-banden berekend door een niet-invasieve inspectie van uw eigendom uit te voeren en elk onderdeel een unieke score te geven. Een EPC is een certificaat dat laat zien hoe energiezuinig uw woning is. Het document bevat geschatte energiekosten, evenals een samenvatting van de energieprestatiegerelateerde functies van uw huis.

Een Energy Performance Certificate (EPC) meet de energie-efficiëntie van een woning op een schaal van A-G. De energie-efficiëntieclassificatie is een maatstaf voor de algehele efficiëntie van een woning. Hoe hoger de rating, hoe energiezuiniger het huis is en hoe lager de brandstofrekening zal zijn. Best handig, EPC's creëren meer transparantie op de huizenmarkt over potentiële eigendommen.

Als u koopt of huurt, is het een wettelijke vereiste voor de verkoper of verhuurder om een EPC te regelen. U vindt er ook informatie zoals geschat energieverbruik, kooldioxide-uitstoot, brandstofkosten, een volledige samenvatting van uw eigendom en aanbevelingen over wat er kan worden verbeterd om uw EPC-bandberekening te verhogen. De EPC-beoordelaar controleert het aantal vaste en energiezuinige lampen in huis en zoekt uit welk percentage van de lampen energiezuinig is. Een Energy Performance Certificate (EPC) is een eenvoudige manier om inzicht te krijgen in de energie-efficiëntie en CO2-uitstoot van uw huis.

Omdat de EPC is ontworpen om te worden geproduceerd bij verandering van bezetting, moet het relevant zijn voor elke bewoner en mag het daarom geen rekening houden met de specifieke voorkeuren van de huidige bewoner. Velen in de woningsector, zoals de Royal Institution of Chartered Surveyors, hebben kritiek geuit op de introductie van EPC's, op grond van slechte kwaliteit. Je zult misschien dol zijn op het uiterlijk van dat historische huis bij de eerste bezichtiging, maar dan onthult de EPC dat het een klein fortuin gaat kosten om alleen maar te verwarmen. Als u een EPC op uw eigendom hebt laten uitvoeren en niet de resultaten hebt gekregen die u had verwacht, raak dan niet in paniek.

Als je een monumentaal pand hebt dat vóór de vrijstelling een EPC had, zorg er dan voor dat het een E-classificatie heeft, zodat je het kunt verhuren. Voor eigendommen die zijn vrijgesteld van het vereisen van een binnenlandse EPC, is over het algemeen een energieprestatiecertificaat voor niet-huishoudelijk gebruik vereist, wat ook werd vereist door de richtlijn Energieprestaties van gebouwen. Het certificaat toont de prestaties van uw gebouw aan door banden te gebruiken die variëren van 'A' tot 'G', een nuttige samenvatting van uw eigendom te geven en ook suggesties te geven met betrekking tot de verbeteringen die u zou kunnen aanbrengen om uw EPC-classificatie te verbeteren. Ten slotte vormen EPC's bijzondere problemen voor de eigenaren van monumentale gebouwen, omdat verbeteringen, zoals dubbele beglazing, vaak worden uitgesloten door de controles op wijzigingen aan dergelijke structuren, waardoor het moeilijk is om lage ratings te corrigeren.

De enige manier om te bepalen of een EPC aanbevelingen zal hebben die het uiterlijk of het karakter van de monumentale woning onaanvaardbaar zouden veranderen, is door een EPC in te dienen en erachter te komen. Het verbeteren van uw EPC-beoordeling kan ook helpen om meer waarde toe te voegen aan uw woning als u het in de toekomst wilt verkopen, aangezien er meer vraag is naar woningen met een hoge energieclassificatie. De EPC komt ook met een aanbevelingsrapport met verschillende adviezen die kunnen helpen uw woning energiezuiniger te maken. .