0475 23 90 64

Altijd een correcte energiescore bij Energy Services

di, 07/07/2015 - 15:16

Het energieprestatiecertificaat zorgt nog steeds voor verwarring. De reglementering laat verschillende interpretaties toe. Lastig, want de energiescore bepaalt mee de waarde van uw woning. Energy Services schept duidelijkheid.

Voor hetzelfde appartement of rijhuis kan de energiescore toegekend door deskundigen met wel 70% verschillen. Dat stelt OVED, het overlegplatform voor energiedeskundigen, vast na een onderzoek.  

Een laag cijfer op uw energieprestatiecertificaat (EPC) geeft aan dat uw woning weinig energie verbruikt, terwijl een hoog cijfer wijst op een hoog energieverbruik. Dat kan zich vertalen naar zware renovatiekosten. Een EPC is dus een belangrijke factor bij de prijsschatting van uw woning.

Dubbele oorzaak

Dat de energiescore zo hard kan verschillen per deskundige, heeft twee oorzaken. De regelgeving rond EPC’s, opgesteld door het Vlaams Energieagentschap (VEA), is niet altijd even duidelijk. Dat leidt tot verschillende interpretaties en dus afwijkende energiescores. Maar het probleem ligt ook in een structureel gebrek aan controles. Jaarlijks worden 110.000 EPC’s uitgereikt. Het VEA controleert er daar slechts zo’n 300 van.  

Hervorming

De regelgeving rond EPC’s moet strakker. In het najaar zal een bevraagde groep energiedeskundigen onduidelijkheden oplijsten en terugkoppelen naar OVED en VEA. Energieminister Annemie Turtelboom gaf eerder ook aan meer controles te willen doorvoeren. Ze wil deskundigen bijstaan met vooropleidingen en permanente vorming.

Vertrouw op Energy Services

De energiedeskundigen van Energy Services staan al jaren professioneel in het vak. Ze kennen de regelgeving rond EPC’s als geen ander. Ons team staat steeds klaar voor een nauwkeurige en correcte energieanalyse van uw woning. Hier leest u hoe we dat doen. U kunt bij ons ook terecht voor advies over premies en hoe te besparen op uw energiefactuur.

Kom eens informeren bij ons, of contacteer ons.

Onze diensten

Op zoek naar een professioneel advies omtrent energie? Bekijk snel onze diensten:

Vrijblijvende offerte

Wenst u een vrijblijvende offerte of afspraak? 
Klik hier om ons te contacteren