0475 23 90 64

EPC-waarde laten berekenen

EPC-keuring: vanaf €90,00 incl. btw

Het EPC of energieprestatiecertificaat geeft informatie over de energiezuinigheid van een woning. Bij verkoop of verhuur moet u de EPC-waarde verplicht laten berekenen door een EPC-deskundige. Bij renovatie of nieuwbouw is een EPB-keuring dan weer vereist. 

De energiezuinigheid van uw woning

De energieprestatie (energetische kwaliteit) van de woning wordt uitgedrukt aan de hand van een EPC-kengetal. Op basis van het EPC kan u de energieprestaties van woningen vergelijken.

Op die manier krijgt men een idee over de energiezuinigheid en milieuvriendelijkheid van een gebouw. Om de EPC-waarde te berekenen, wordt rekening gehouden met de gebruikte materialen, de isolatiewaarden van de verliesoppervlakken (dak, muur, vloer, ramen en deuren) en de installaties voor ruimteverwarming, sanitair warm water en ventilatie. Verbruiksgegevens worden echter niet in aanmerking genomen. 

Een betere EPC-waarde

Uw EPC-waarde laten berekenen door Energy Services? Dan geven onze deskundigen u ook advies over hoe u de energieprestaties van uw woning verbetert

Een EPC is 10 jaar geldig. Als u uw woning of appartement binnen die 10 jaar wenst te verkopen, hoeft u dus uw EPC-waarde niet opnieuw te laten berekenen, tenzij u speciale acties hebt ondernomen om uw woning of gebouw energiezuiniger te maken (bijvoorbeeld enkel glas vervangen door dubbel glas).

Onze diensten

Op zoek naar een professioneel advies omtrent energie? Bekijk snel onze diensten:

Vrijblijvende offerte

Wenst u een vrijblijvende offerte of afspraak? 
Klik hier om ons te contacteren