0475 23 90 64

Uw EPB-verslaggever in Oost-Vlaanderen

Alle bouw- en verbouwprojecten waarvoor een aanvraag nodig is, moeten aan bepaalde energienormen of EPB-eisen voldoen. EPB staat voor 'Energieprestatie en Binnenklimaat'. Uw EPB-verslaggever in Oost-Vlaanderen helpt u daar graag bij. 

EPB-berekening

Zowel bij nieuwbouw als renovatie moet u een EPB-verslaggever raadplegen. Die geeft u advies nadat hij de EPB-berekening heeft uitgevoerd. Zo berekent hij het zogenaamde K- en E-peil van de woning. In overleg met hem kan u dan beslissen welke materialen u wil gebruiken om die peilingen eventueel te verbeteren en uw woning energiezuiniger te maken.

Hoe lager uw woning scoort, hoe lager uw energiegebruik zal zijn. Bovendien kan u gebruik maken van enkele interessante premies en belastingvoordelen als u investeert in een energiezuinige woning.

Wat zijn de voordelen van een gunstig E-peil?

  • Al naargelang de luchtdichtheid van het gebouw kan u uw E-peil verlagen van 6 tot 13 punten. Zo’n verlaging kan u een aanzienlijke premie opleveren;
  • Bij een peil van E60 is er zelfs voor een nieuwbouw van 2010 al een premie van €1.000;
  • Vanaf een peil van E60 is er een korting van 10% op de roerende voorheffing. Hiervan kan u 10 jaar genieten. Bij een peil van E40 bedraagt de korting maar liefst 20%.

De wetgeving is verschillend in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Als EPB-verslaggever in Eke (Oost-Vlaanderen) is Energy Services met alle eisen en wetten vertrouwd. Contacteer ons voor een afspraak.

Onze diensten

Op zoek naar een professioneel advies omtrent energie? Bekijk snel onze diensten:

Vrijblijvende offerte

Wenst u een vrijblijvende offerte of afspraak? 
Klik hier om ons te contacteren