0475 23 90 64

Keuring elektriciteit bij verkoop van uw woning

DUO-keuring (EPC + Elektriciteit): vanaf €200,00 incl. btw

Keuring van de elektriciteit is noodzakelijk bij de verkoop van uw woning. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen woningen met een elektrische installatie, of delen van de elektrische installatie, ouder dan 1 oktober 1981 en nieuwere woningen of installaties.

Woningen en appartementen ouder dan 1 oktober 1981

Een keuring van electriciteit bij de verkoop van een woning is met name verplicht voor de elektrische installatie of oude delen ervan. Deze oudere installaties voldoen niet meer aan de huidige vereisten en kunnen in sommige gevallen een onzichtbaar gevaar inhouden voor de gebruikers.

Woningen en appartementen jonger dan 1 oktober 1981

Vanaf 1 oktober 1981 zijn alle Belgische woningen gebouwd conform de AREI-regelgeving en bezitten dus het verplichte keuringsattest en de elektrische schema's. AREI, de algemene regelgeving betreffende de elektrische installaties, beschrijft de minimumeisen waaraan een installatie moet voldoen om als veilig te worden beschouwd. Indien de woongebouwen jonger dan 1981 niet (meer) over een geldig attest beschikken, laat men best de installatie opnieuw controleren op conformiteit. De verkoop (compromis) kan doorgaan zonder attest, maar de notaris zal steeds een geldig attest vragen aan de verkoper om latere discussies en mogelijke rechtzaken en/of schadeclaims te vermijden in geval van brand of ongelukken zoals elektrocutie die te wijten zijn aan de elektrische installatie.

Doe een beroep op Energy Services voor de keuring van uw elektriciteit bij de verkoop van uw woning. Heeft u een andere elektriciteitskeuring nodig, zoals voor nieuwbouw, renovatie of aanpassingen, werfkasten of zonnepanelen? Ook dan kan u bij ons terecht. Aarzel niet om ons te contacteren.

Onze diensten

Op zoek naar een professioneel advies omtrent energie? Bekijk snel onze diensten:

Vrijblijvende offerte

Wenst u een vrijblijvende offerte of afspraak? 
Klik hier om ons te contacteren